vloeren & tegels

Professioneel geplaatste vloeren en tegels

Tegels

Waarom een tegelvloer?

Tegels gaan heel lang mee en dit tegen een relatief lage kostprijs. Het aanbod is enorm, u heeft zeer veel verschillende stijlen, kleuren, structuren en motieven.

Tegels zijn zeer gemakkelijk te onderhouden en hebben daarvoor geen speciale producten nodig (zoals bij hout). Hierdoor is het ook een hygiënisch product.

Tegels kunnen ook gecombineerd worden met vloerverwarming.

Soorten tegels

Natuursteen of keramisch

Er zijn twee soorten tegels, natuursteen of keramische.
Elke natuursteen is uniek. De meest gebruikte soorten zijn graniet, marmer, blauwe hardsteen, basalt, leisteen, kalksteen en zandsteen.
Keramische tegels worden gemaakt "gebakken" uit een mengsel van klei, zand en kleurbepalende substanties. Bij de keramische tegels heeft men volgende belangrijke soorten, terracotta, faience (verglaasd aardewerk), grestegels en nagemaakte natuursteen. Voor buiten kunnen we ook cementtegels gebruiken voor bijvoorbeeld terrassen.

Tips bij uw keuze

Welke tegel past het best?

Natuursteen is duurder dan keramische tegels. Sommigen denken dat natuursteen slijtvaster is, maar de huidige generatie keramische tegels zjn net even goed. Geen twee natuurstenen zijn dezelfde, bij keramische tegels kan men identieke tegels maken of ook verschillen inbrengen om natuursteen na te bootsen. Bij natuursteen kunnen adertjes of kleurschakeringen voorkomen, dit geeft een natuurlijke sfeer. Natuurstenen zijn gewoonlijk iets dikker en daardoor iets moeilijker te plaatsen.
Een goedgeplaatste tegel gaat heel uw leven mee, en zelfs langer.

  • laminaat natuursteen gecombineerd
  • klik laminaat
  • natuursteen
  • blauwe hardsteen

Vloeren

Vloeren laten leggen

Op zoek naar een vloervakman voor de regio Noord-Antwerpen? Bij Karweiwerken Waegemans vindt u de vakman bij u in de buurt voor vloeronderhoud, vloerreparatie en het leggen van vloeren.

We verzorgen het complete pakket van vloeregalisatie tot het aanbrengen van de vloeren en het plaatsen van de plinten. Wij egaliseren uw vloer voorafgaand op het leggen van tegels, pakket of andere vloeren.

Soorten vloeren

Thuis in alle soorten vloeren

Wat voor vloer u ook wilt leggen wij zijn thuis in alle soorten vloeren. We gieten betonnen vloeren. We brengen cementdekvloeren en gietvloeren aan. We leggen laminaat, parket, hout of andere ondergronden neer.

Van welk materiaal uw vloer ook is, wij voeren elke soort vloerreparatie voor u uit. Klop bij ons aan en we herstellen meteen uw beschadigde vloer.

Vloeren afbreken

Vloer afbreken of uitbreken

Wij monteren niet alleen, maar demonteren ook. Vloerverwijdering kan zwaar werk zijn. Wij verwijderen vloeren uit uw woning of uit uw kantoor.

Plinten monteren. Naden wegwerken. Kieren dichtkitten. Wij doen alles om uw vloer mooi af te werken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • vloer natuursteen
  • houten plankenvloer
  • lichte laminaat
  • parketvloer